Mesélj, mosoly!

Mesélj, mosoly! – ez a címe az Aranykapu Alapítvány június 7-ei gálájának. A színházban együtt lépnek fel értelmileg akadályozott gyerekek zenészekkel, énekesekkel, színészekkel és a Világ Virága Művészeti Iskola diákjaival.

Három éve dolgoznak együtt zenészek, színészek, a Világ Virága pásztorvölgyis néptáncosai. Az Aranykapu Alapítvány, amely ezt a közös munkát koordinálja, 1999-ben alakult, hogy a Szalaparti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény értelmileg akadályozott diákjait segítse a társadalmi integrációban. Közös munkával közös értéket teremtenek.
Az iskolából 50, a Pásztorvölgyiből negyven gyerek dolgozik a programban. A művészeti vezető Szabó Sipos Máté. Az Egri Szimfonikus Zenekar vezető karmestere azt mondja: három évvel ezelőtt, első alkalommal még nem tudta, mit képesek egymásnak adni. Egy közös varázslat, közös ajándék az együttes munka – fogalmazott.
Most zene és mese együtt lesz jelen a színpadon.
A program művészeti vezetője azt kívánja: mindenki kapjon olyan élményeket, mint ő ebben a közös munkában. Nem tudja, milyen lesz az előadás, de az biztos, hogy a gyerekek azt mondják majd: szeretlek, gyere máskor is.
A Nyitva van az Aranykapu – Mesélj, mosoly jótékonysági gála június 7-én 7 órakor kezdődik a színházban.