Belvízvédelem Egerszalókon

Pályázati forrás bevonásával, összesen 550 millió forintból korszerűsítették Egerszalók csapadék- és belvízelvezető rendszerét. A beruházásnak köszönhetően tizenkilenc kilométeres csapadékvíz-elvezető hálózat újult meg, melyet ünnepélyes keretek között adtak át szerdán.

Egerszalókon évtizedek óta megoldatlan probléma a csapadékvíz-elvezetése, az 1999-es árvíz után azonban egyértelművé vált nem halogatható tovább a csapadékvíz-elvezető rendszer felújítása, illetve egyes szakaszokon annak kiépítése. Az önkormányzat sikerrel pályázott, az Észak-Magyarországi Operatív Program keretében csaknem 492 millió forintot nyert el, melyhez 10% önerőt, vagyis 54 millió forintot biztosított.
A kivitelezési munkálatok 2010. novemberében kezdődtek.
A projektzáró rendezvényen a Miniszterelnökség nevében dr. Nyitrai Zsolt köszöntötte a megjelenteket. Beszédében hangsúlyozta: a mai nap a jövőről és a biztonságról szól.
A program végén az ünnepélyes szalagátvágás következett, majd az Egerszalóki Nyugdíjas Klub tagjai egy helyi specialitással, magos kaláccsal ajándékozták meg a miniszterelnöki biztost.