Új lehetőség

A régi felnémeti kőőrlő területén közel 20 vállalkozás betelepítésére is alkalmas területet alakítanak ki. A terület tulajdonosa, az EVAT Zrt. pályázat útján nyert támogatást erre a projektre. Jelenleg a régi épületeket bontják. Ezek helyén egy szolgáltatóház mellett cégek irodái és egyéb helyiségek épülhetnek majd.

A felnémeti OMYA a 2000-es évek elején, fokozatosan költözött át új telephelyére. A Felsőtárkány felé vezető út melletti régi telep 10 éve üresen áll. Az elmúlt héten viszont elkezdődött az itt található épületek bontása. A terület tulajdonosa, az EVAT Zrt. az Új Széchenyi Terv keretében sikeresen pályázott az egykori üzemi terület revitalizációjára. A bontás után, egy feltáró út mentén közel 20 vállalkozás betelepítésére alkalmas terület kialakítására van lehetőség.
A régi épületek helyén szolgáltató ház, cégek irodái és más helyiségek épülhetnek, minden szükséges infrastruktúrával. Az Európai Unió támogatásával megvalósuló projekt összértéke 446 millió forint, ebből 223 millió forint támogatást nyert el a pályázó EVAT Zrt. A közbeszerzések után nyertes kivitelezőknek augusztus 31-ig kell a területet átadniuk. A jelenlegi munkák egyik leglátványosabb elemére, a 28 méter magas torony bontására, vagy robbantására várhatóan jövő héten kerülhet sor.