V. Nemzetközi Rexroth Pneumobil Verseny

A sűrített levegővel hajtott járművek, vagyis a pneumobilok versenye elválaszthatatlan Egertől. Idén ötödször lesz házigazdája városunk ennek a különleges mérnöki versenynek. Újabb részvételi rekord várható: 41 csapat, 12 magyarországi és 8 külföldi felsőoktatási intézmény színeiben. A helyszín most is az Érsekkert lesz május 12-én, szombaton 10 órától.

Az V. Nemzetközi Rexroth Pneumobil Verseny előkészületei már a finisben tartanak. A csapatok megérkeztek Egerbe. Pénteken a gépátvétel és az Érsekkert versenypályává alakítása adta a legtöbb munkát a szervezőknek.
Újabb részvételi rekord várható: 41 csapat, 12 magyarországi és 8 külföldi felsőoktatási intézmény színeiben. A létszám mellett más rekordok is lesznek. Újabb két ország, Lengyelország és Csehország is bekapcsolódik a küzdelmekbe. A lengyelektől Varsóból, Rzeszowból és Wroclawból lesz egy-egy csapat, míg a csehektől, Brnoból lesz két egység. Az erdélyi, partiumi csapatok állandó résztvevők, mint ahogy a hazai műszaki felsőoktatás is képviselteti magát ezen az eseményen. További újdonság, hogy a régi csapatok részvételével lesz senior kategória is. A verseny szombaton 10 órakor kezdődik az Érsekkertben , a Körönd környékén a távolsági futammal. Ezt követi az ügyességi, illetve a gyorsulási versenyszám. Közben sok kísérő program is várja a családokat.