Átadták a felsővárosi kutyafuttatót

Átadták a felsővárosi kutyafuttatót. Az önkormányzat a nagylaposi körforgalom mellett, 1,6 millió forintból , 3000 négyzetméteren, alakított ki az ebek szabad mozgatására alkalmas helyet. Ezzel együtt már két olyan terület is van Egerben, ahol a kutyák póráz nélkül sétálhatnak.

Egerben eddig egy olyan terület volt, az autóbusz pályaudvar mellett, ahol az ebtartók szabadon futtathatták kedvenceiket. Ez évekkel ezelőtt , civil kezdeményezésre jött létre. Az önkormányzat, a kulturált városi kutyatartás feltételeinek megteremtése érdekében, a Felsővárosban alakított ki futtatót. A nagylaposi körforgalom mellett, közel 3000 négyzetméteres területet kerítettek körbe, padokat és kutyapiszok-gyűjtő edényt helyeztek el. A beruházás 1,6 millió forintba került.
A futtató átadásával egyidejűleg 4 új kutyapiszok-gyűjtő edényt is kihelyeztek a város különböző pontjain. Ezekkel együtt már 17 ilyen kutya-wc található Egerben. Lehetőséget biztosítva ezzel a gazdáknak a felelős állattartás betartására és a közterületek megóvására.
Ezt az elkövetkező egy hónapban a közterület -felügyelők fokozottan ellenőrzik majd.