Mindig minőséget kell kínálni a Szépasszonyvölgyben

A Szépasszonyvölgyben is minőségi borokat kell kínálni a vendégeknek – hangzott el azon a kóstolón, melyen a termelők közösen mutatták be boraikat. A Szépasszonyvölgyi Vendégvárók Egyesülete a garantált minőség mellett a széles közönségnek szánt programok szervezését is fontosnak tartja.

Általában az a megszokott, hogy a borkóstolókon egy-egy termelő, egy borász mutatkozik be. Ezúttal azonban egy közösség számára szerveztek bemutatót.
Kenyeres Zoltán szervező elmondta: az a cél, hogy közelítsék a „nagy borászok” és a Szépasszonyvölgy termelőit egymáshoz. A Szépasszonyvölgy Eger egyik vonzó pontja, a városba látogatók többsége felkeresi. Emiatt is rendkívül fontos, hogy a vendégek minőséget találjanak, lehetőségük legyen arra, hogy a legkiválóbb egri borokat kóstolják.
Orosz Ibolya, alelnök, Szépasszonyvölgyi Vendégvárók Egyesületének alelnöke elmondta: minősítési rendszert indítottak évekkel ezelőtt, hogy eligazítást adjanak a vendégeknek.
A kóstolón a népes közönség előtt a teremlők bemutatták pincészetüket, elmondták, milyen filozófiával készítik a borokat.
Molnár Lászlóné borász elmondta: fontos, hogy személyesen tudják megmutatni boraikat, s visszajelzést kapjanak a fogyasztóktól munkájukról. A Szépasszonyvölgy emiatt is nagyon fontos hely.
A kóstolón tíz tételt ízlelhettek a vendégek, a könnyű, pezsgőszerű bortól kezdve a nehéz, testes vörösborokig.