Eger új arca

Bemutatták a sajtónak Eger új arculatát, mely a várost, mint védjegyet jelentíti meg, egyszerű, érthető formában. A programon köszöntötték Bolyki Jánost, aki az Év gasztroborásza címet nyerte el a közelmúltban, és Harmati Lászlót, abból az alkalomból, hogy a Hotel Eger Park a családbarát szállodák megmérettetésen dobogós helyezést ért el.

Bolyki János díjának odaítéléséről 50 budapesti étterem döntött. Mint a borász mondta: ez egy olyan ágazat elismerése, amely különösen fontos a borászatok számára.
Közel 100 ezer szavazat érkezett a családbarát szálloda díjra, itt dobogós lett a Hotel Eger Park. Habis László polgármester elmondta: Harmati László és csapata a város életének fontos területein tevékenykedik: a kultúraközvetítésben, a sportban és a konferenciaturizmusban. Ez utóbbi keretében mintegy 50 ezer vendég keresi fel Egert évente. Ez sok esetben meghaladja a létesítmény kapacitását, így több szolgáltató is profitál belőle.
A sajtó munkatársai megismerhették Eger új arculatát, mely egy pályázat eredményeként született, s azt szolgáltja, hogy a város védjegyként jelenjen meg.
Az arculat, a védjegy fenntartása is fontos feladat, ezt egy szakmai szervezeti egység felügyeli majd a városházán.
A tájékoztatón bemutatták a vasárnapi Egri Csillag Fesztivál programját is.