TDM projektzáró

A városházán tartott ünnepséggel zárult az az Európai Unió által finanszírozott pályázat, melyen az Új Széchenyi Terv keretében, uniós forrásból ötvenmillió forint vissza nem térítendő támogatást nyert Eger, a turisztikai desztinációmenedzsment fejlesztésére. Az elmúlt két évben végzett munkáról a Művészetek Háza vezetősége adott tájékoztatást.

Az egri turizmus életében fontos mérföldkő volt a helyi TDM Szervezet létrehozása 2009-ben. A szervezet rendkívül hasznos és eredményes tevékenységet végzett az elmúlt időszakban, melynek köszönhetően városunk ismét a leglátogatottabb 10 magyar település között található, tavaly a regisztrált vendégéjszakák száma meghaladta a 350 ezret- hangsúlyozta beszédében Habis László polgármester. Hozzátette: a szolgáltatásokat együtt lehet igazán népszerűsíteni, ez a siker kulcsa.
Pataki Zsuzsanna, a Művészetek Háza Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: 2010. május 26-án írták alá annak a szervezet- és tevékenység fejlesztő projektnek a támogatási szerződését, aminek megvalósításához 50 millió forint segítséget kaptak uniós forrásból. A pénzt önerőként további 8, 8 millió forinttal egészítették ki. A pályázat keretében korszerűsítették a Tourinform irodát és a kapcsolódó háttérirodát, a belvárosban információs pultokat állítottak fel, érintőképernyős információs terminálokat, ún. touch infókat szereztek be, több kiállításon és vásáron képviselték a települést, új arculattal jelentették meg a kiadványaikat.
A projekt lezárultával a munka tovább folytatódik, következik az 5 éves fenntartási időszak, ezenkívül uniós forrásból további fejlesztéseket kívánnak megvalósítani.