Színes programok a Szépasszonyvölgyben

Nagyrendezvényekkel várja idén az egri közönséget és a túristákat a Szépasszonyvölgyi Vendégvárók Egyesülete, pincetulajdonosok, vendéglősök koncerteket, bemutatókat szerveznek – adták hírül a szervezet sajtótájékoztatóján. A borászok a fővárosban is népszerűsítik a térség kiváló termékeit egy különleges programnak köszönhetően.

A borászok egyedi bemutatkozási lehetőségét teremtették meg a Fővárosi Operettszínházban, az Európai Borlovagrend és a Hungarikum Bizottság összefogásával. A zenés darabok bemutatóin közel ezer ember ismerhette meg a borokat, köztük az Egri Csillagot is – mondta el Sike Tamás borász.
Orosz Ibolya, az egyesület alelnöke a tavaszi programokról szólva elmondta: húsvét vasárnap koncerttel, játszóházzal várják a vendégeket a Szépasszonyvölgybe. Az éves programsorozat együttműködő, szervező partnere a Művészetek Háza. A rendezvények egyik legfontosabb üzenete az az összefogás, amit azzal is kifejeztek a Szépasszonyvölgy termelői, hogy közösen készítettek bort.
A borvidék egyik legfontosabb ünnepének, a szüretnek a részleteiről is tájékoztatták a sajtót. Kiderült: minden egri borász számára bemutatkozási lehetőséget biztosítanak, ebben a Szépasszonyvvölgyi Vendégvárók Egyesülete és az Egri Borászati Klaszter dolgozik közösen.

A tájékoztatón elhangzott még: az egri borok idén is jelen voltak az Utazás kiállításon, s nagy sikert arattak.