Férfi OB I.: ZF-Eger – Debreceni VSE 13-9

A férfi vízilabda OB I-ben ezen a héten már a negyeddöntő mérkőzéseket játsszák a csapatok. Az alapszakasz harmadik ZF-Eger a hatodik Debrecennel csap össze a két nyert mérkőzésig tartó sorozatban. Az első találkozót az Eger nyerte a Bitskey uszodában.

Az elmúlt évhez képest változott a bajnoki lebonyolítás. Az alapszakasz után az első négy nem az elődöntőben folytatja, hanem az első nyolc részvételével, negyeddöntőkkel indul a bajnokság újabb szakasza. Az egrieknél egy hiányzó volt, Kevin Graham, aki a kanadai válogatottal készül az olimpiai kvalifikációs tornára, így viszont mindhárom egri idegenlégiós sapkát húzhatott a negyeddöntő első mérkőzésén. A Debrecennél a szokásos keret várta a meccset. Gyöngyösi András a második negyedig feltétlenül elégedett lehetett csapata teljesítményével, míg Gerendás György nem egyszer a védekezési hiányosságok miatt fogta a fejét. E mellett két ötméterest is kihagytak az egriek. 5-5 után, a félidő előtt sikerült két góllal meglépni a Debrecentől. Fordulás után néhány perc alatt 5 gólra nőtt a hazai csapat előnye, vagyis eldőlt a meccs. 13-9-re nyerte a negyeddöntő első találkozóját a ZF-Eger.
A két nyert találkozóig tartó párharc második találkozója szerdán, Debrecenben lesz, szintén 19:30-tól. A többi párban is nyertek az esélyesek, vagyis a Vasas, a Szeged és a Honvéd.

Férfi vízilabda OB I., Negyeddöntő, 1. mérkőzés. 2012. március 26.
ZF-Eger – Debreceni VSE 13-9 (4-3, 3-2, 4-3, 2-1)
Eger, Bitskey uszoda, 400 néző. V.: Németh András, Vojvoda István.
Eger:Szécsi – Bátori 2, Hosnyánszky 1, Biros 2, Kovács G. (1/0), Naganuma 2, Seman 1. Cs.: Gerritse 1, Mezei, Varga II. Zs. 1 (1/0), Binder 1, Chilkó 1, Bundschuh 1. Edzők: Gerendás György, Tóth Kálmán.
DVSE: Mitrović – Simon A., Vindisch 1, Varga T. 1, Bugajcsuk 1, Létay 4, Mišić 2. Cs.: Kistamás, Hegedűs I., Tóth Z. Edző: Gyöngyösi András.
Gól – emberelőnyből: 10/6, ill. 9/4
Ötméteresből: 2/0, ill. 0
Kipontozódott: Simon A. (22. p.)

A két nyert mérkőzésig tartó párharc állása: ZF-Eger – Debreceni VSE 1-0

További negyeddöntős eredmények:
Szeged-FTC 17-8, Vasas-Szentes 16-10, Honvéd-Szolnok 9-7

Következik:
Negyeddöntő, 2. mérkőzés
Debrecen, 2012. március 28., 19:30
Debreceni VSE – ZF-Eger