Életpályát kínálnak a pólósoknak

A következő tanévtől intézményes rendszerben is oktatják a vízilabdát Egerben. Az Egri Vízilabda Klub és az EKF Gyakorló Iskola együttműködésével a mindennapos testnevelés keretein belül vízilabda edzésen vehetnek részt az iskola diákjai másodikos kortól. Általános iskolától a közép- és főiskolán át életpálya modellt kínál az Egri Vízilabda Klub a póló iránt érdeklődőknek.

Az életpálya program gyümölcsét évek múlva lehet majd látni, viszont a közel 160 milliós TAO-s pénznek köszönhetően a kezdő lépéseket már most megtette a klub. Az erről szóló megállapodást Bárány Attila, az Egri Vízilabda Klub ügyvezető elnöke és Sándor József, az EKF Gyakorló Iskola igazgatója írták alá. Az intézmény vezetője kiemelte, a 3 hagyományos óra mellett 2×2 óra edzés lesz biztosítva a gyerekeknek, a szállítást az iskola és az uszoda között az Egri Vízilabda Klub biztosítja. Fontos lesz, nem csak a klub, hanem a város sportéletében, hogy a strandi 50-es medencére az Eszterházy Károly Főiskola Szabadidős SE és az Eger Termál hozzájárulásával sátor kerül. Április 7-én vízilabda nyílt napot tartanak a Bitskey uszodában. Mindenkinek lesz külön program.
A TAO-s pályázatnak köszönhetően végre anyagi téren is elismerhetik a klubban folyó magas színvonalú szakmai munkát. A felszerelések és utaztatások terén is csökken így a szülők hozzájárulása. Jelenleg 150 gyerek sportol a klubban. Dr. Halmos Péter vezetésével megalakult egy orvosi stáb, akik folyamatosan figyelik és ellenőrzik a sportolók fejlődését.