Elviszik a lomokat

Mától elkezdődött a lomtalanítás, a Városgondozás Eger Kft. április 3-ig szedi össze a kihelyezett felesleges holmikat. Tavaly 700 tonna lomot szállított el a városból a cég, idén is hasonló mennyiségre számítanak. A kidobott tárgyak közül később kiválogatják az újrahasznosítható anyagokat, a többit pedig Hejőpapiba a regionális lerakó állomásra szállítják.

Már sorakoznak a lomkupacok és dolgoznak a munkagépek is a városban, mától elkezdődött ugyanis a szokásos tavaszi lomtalanítás. Április 3-ig szállítja el a Városgondozás Eger Kft. a közterületre helyezett lomokat és a külön bezsákolt zöldhulladékot is. Párhuzamosan három csapat dolgozik a városban, a gépeken kívül pedig kézi erővel is takarítják a közterületeket. A lakosságtól kérik, hogy a lomokat jól látható helyre, a megjelölt időpont reggelén 6 óráig tegyék ki. Tilos kihelyezni kommunális hulladékot, veszélyes anyagokat és építési törmeléket.
A feleslegessé vált holmikat azonban adományként is felajánlhatják. A Családok Átmeneti Otthona szívesen fogadja a segítséget. A felajánlott tárgyakat a Mocsáry Lajos utca 1. szám alatt várják.

A lomtalanítás napokra beosztott útvonalait és a bővebb információkat is megtalálják az Egri Magazin márciusi számában és a Városgondozás Eger Kft. honlapján.

A felajánlott bútorokat pedig az alábbi intézménybe várják április 3-ig:
Családok Átmeneti Otthona
3300, Eger, Mocsáry Lajos utca 1.
Tel.: 36 /788 290
Mobil: 06 30 348 0631