Aláírásgyűjtéssel a szuverenitásáért

Aláírásgyűjtésbe kezd az Egri Fertálymesteri Testület. Úgy vélik Magyarország ellen példátlan lejárató kampány folyik a nemzetközi sajtóban, a hazánkat ért folyamatos támadások, igaztalan vádak miatt önrendelkezésünk és szuverenitásunk veszélybe került. Célkitűzéseiket egy kiáltványban foglalták össze, melyben arra kérik a tagállamok döntéshozóit, hogy a magyar alkotmányt, a parlament törvényeit, az önrendelkezésünkhöz és önvédelmünkhöz való jogunkat tartsák tiszteletben és vegyék figyelembe a magyar nemzeti érdekeket.

A mai széteső világban hazánk végveszélybe került, folyamatosan nemtelen támadások érik. Magyarország ellen példátlan lejáratókampány folyik a nemzetközi sajtóban, a nemzetközi szerződésekben a mindenért semmit elv érvényesül. Az Európai Unió kettős mércét alkalmaz Magyarországgal szemben, holott hazánk is teljes jogú tagja az európai államközösségnek-fogalmazott Várkonyi György, az Egri Fertálymesteri Testület főkapitánya sajtótájékoztatóján.
A civilek úgy döntöttek kiáltványt tesznek közzé, melyben nemzeti, kulturális, szellemi hagyatékunk védelméért emelnek szót, kiállnak természeti értékeink megőrzésért. Remélik több mint 1, 5 millióan írják majd alá a nyilatkozatot. Várják azon személyek, társaságok, szervezetek, nemzetek támogatását, akik egyetértenek célkitűzéseikkel.