„Elítéltek visszavezetése a társadalomba képzési és foglalkoztatási, valamint egyéb reintegrációs programokon keresztül”

Sajtóközlemény 2.

„Elítéltek visszavezetése a társadalomba képzési és foglalkoztatási, valamint egyéb reintegrációs programokon keresztül”

A Tarna-mente – Tisza-tó ÖKO 2000 Alapítvány és konzorciumi partnerei a Sarud a Tisza-tóért Egyesület és Kömlő Községi Önkormányzat a Társadalmi Megújulás Operatív Programjához „Híd” a jövőbe (TÁMOP-5.6.1/A-11/2-2011-0015) címmel sikeres pályázott.

A projekt részeként az európai uniós támogatás segítségével elindulhatott a pártfogói felügyelet alatt állók célcsoportjának fejlesztése képzések segítségével a munka világába történő be-, illetve visszavezetése érdekében.

A projekt eddigi időszakában sikeresen befejeződtek a Hegesztő és Szerkezetlakatos OKJ-s képzéseink, 2013 szeptemberében a vizsgára bocsható tanulók mind sikeres vizsgát tettek és bizonyítványt szereztek. A Kőműves OKJ képzés jelenleg is tart, a tanfolyam befejezése április végén várható.

01

02

Szerkezetlakatos képzés képekben

A kőműves képzést fogja követni a Parkgondozó képzés, melyhez az előkészületi tevékenységek már javában zajlanak (személyek megkeresése, felmérések, stb…).

Végül a projektmenedzser beszámolt a mentorszolgálat működéséről, a szolgálat által ellátott feladatokat is ismertette, majd az elhelyezkedést elősegítendő egyeztetésekről, felmérésekről és a nyomon-követésben történő részvételről is szólt.

A projekt sikeres megvalósításához és a tartalmi fejlesztéséhez szükséges eszközök beszerzésre kerültek, úgymint informatikai eszközök (laptopok, fénymásoló, stb..).

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

2014.02.10.