Becsengettek az akadémián

Harmadik tanévét kezdte meg az Agria Közéleti Akadémia, húsz hallgatóval. Az intézmény célja, hogy az akadémia résztvevői olyan közéleti személyiségekkel konzultálhassanak, akik révén olyan tudáshoz juthatnak, ami más intézményi keretek között nem érhető el. Az idei évben elsőként az állam szerepének változásaival foglalkoznak Stumpf István, alkotmánybíró segítségével.

A tudás iránti szomjunk nem múlhat el, a tanulás legnagyszerűbb módja pedig jótól, jót tanulni. Az Agria Közéleti Akadémia pontosan ezért dolgozik – kezdte köszöntőjét dr. Szalay Péter, a Magyar Köztársaság Alkotmánybírája, az akadémia tanévnyitó ünnepségén. A közéletiségre épülő, felnőttképzési intézmény már harmadik tanévét kezdte meg. dr. Horváth Ágnes, az akadémiát életre hívó, Agria Universitas Egyesület elnöke elmondta: nagyon pozitív visszajelzéseket kapnak a végzett hallgatóktól, valamennyien hasznosítani tudták az akadémián szerzett tudásanyagot a közéletben.
Az akadémia nyitott egyetemként működik, ahová meghívásos alapon kerülnek be a hallgatók. A két féléves képzésben, heti egy alkalommal találkoznak az akadémia polgárai. Az órák pedig kötetlen beszélgetés formájában zajlanak.
A tanévnyitó ünnepség részeként az akadémia polgáraivá avatták a húsz új hallgatót.