Kutya hideg

Télen nemcsak az emberek fáznak. A hidegben háziállatainkra is oda kell figyelnünk, hiszen télen nagyobb gondoskodásra van szükségük. Az állatorvos szerint ilyenkor adjunk meleg, zsíros ételeket kedvenceinknek és figyeljünk oda, hogy ivóvizük se fagyjon be.

Az állatorvos azt mutatja, hogy ennek a macskának a karmát mennyire kisebesítette a hó és a jég. Télen különösen oda kell figyelnünk háziállatainkra, akár a lakásban, akár az udvaron tartjuk őket. Az udvaron tartott kedvencek esetében azt javasolják a gazdáknak, hogy béleljék ki a kutyaházat pokrócokkal vagy szalmával. Táplálásukban pedig figyeljenek arra, hogy száraz táp helyett inkább meleg ételt adjanak kedvenceinknek, és az is lehet zsírosabb mint máskor.A lakásban tartott kedvencekre is oda kell figyelni, hiszen nem tudnak alkalmazkodni a változékony időjáráshoz. Ezeknél az állatoknál nem alakul ki téli bunda, ezért könnyebben megfáznak. Az állatorvos azt javasolja, hogy a benti kutyákra a séta idejére adjunk ruhát, a mancsát pedig viaszos zsíros krémmel védjük a jégtől, a sótól és a kiszáradástól.
Télen a madarakról sem szabad megfeledkeznünk, de ha etetni kezdjük őket, akkor ezt naponta, rendszeresen végezzük is el a tavasz beköszöntéig.