SZÉP-ül a cafeteria rendszer

Új formában kaphatják meg cafeteria juttatásaikat a munkavállalók. Az új, kártyás rendszerben 18 ezer forintról 30 ezer forintra növekszik az étkezésre adható támogatás összege, a belföldi turizmus élénkítését pedig 450 ezer forintos kedvezményes kerettel támogatja a kormány.

Egyszerűbb, olcsóbb és hatékonyabb – ezekkel a jelzőkkel illette a megújuló cafeteria rendszert Körtvélyessy László a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszteri biztosa. A munkavállalók egyszerűen, számolgatás nélkül ki tudják fizetni az étkezésüket, a nyaralásukat, de a színházjegyet, és a sportbérletet is. A munkáltatók jelentős adminisztrációs többlettehertől szabadulnak meg, az elfogadóhelyek pedig gyorsabban jutnak hozzá a pénzükhöz, miközben a korábbiaknál jóval kisebb összeget kell fizetniük forgalmi jutalékként. Mindezeket két kártya segítségével lehet majd igénybe venni; az Erzsébet-utalvány élelmiszerek és meleg étel vásárlására használható fel, a SZÉP Kártyával belföldi szállást, meleg étkezést, és rekreációt lehet kifizetni, összesen akár 450 ezer forint értékben.
Eddig három bankintézet és mintegy 7600 elfogadóhely csatlakozott a megújult rendszerhez. A kibocsátó Magyar Nemzeti üdülési Alapítvány célja, hogy év közepére több mint 20 ezres elfogadóhelyi hálózatot építsen ki. A Magyar Nemzeti Bank korábbi számításai szerint ugyanis évi százmilliárd forintot lehetne megtakarítani, ha a kártyás fizetésekben elérnénk az átlagos európai szintet. Az új rendszerre történő átállás fokozatos lesz, így december 31-ig még felhasználhatóak a korábbi utalványok.

További információ:
http://ujcafeteria.hu