Intézményeket és cégeket látogatott az államfő

A díszközgyűlést követően az államfő több helyen tett látogatást. Schmitt Pál oktatási intézményeknél és vállalkozásoknál járt.

Az Eszterházy Károly Főiskolán Dr. Hauser Zoltán fogadta Schmitt Pált. A rektor bemutatta a Líceum felújított épületét, s tájékoztatást adott az intézményben folyó munkáról.
A köztársasági elnök ezután a Dobó István Gimnáziumba látogatott, ahol a diákoknak az új tartott előadást az oktatási rendszerről, a legfontosabb értékekről és az alaptörvényről.
Schmitt Pál az intézmények látogatása után egy kisvállalkozást, egy sajtműhelyt látogatott meg, ahol a 4 főt foglalkoztató kis cég működését, fejlődését mutatta be a tulajdonos.
Kora délután Eger legnagyobb foglalkoztatójánál, a ZF Hungária Kft.-nél járt az államfő, ahol Őszi Csilla, a cég első vezetője fogadta, s adott tájékoztatást az autóipari cég fejlesztési elképzeléseit.
Az egri látogatás kapcsán az elnök felesége, Makray Katalin is több helyet felkeresett: a Balassi Bálint Általános Iskolát, a Gárdonyi Géza Színházat és Varró Gabi selyemfestő műhelyét.
Az egri látogatás után Schmitt Pál köztársasági elnök televíziónknak adott exkluzív interjúban elmondta: nagyon fontosnak tartja, hogy vállalásának megfelelően rendszeresen járja az országot, s betekintést nyerjen mások hétköznapjaiba, így most a megyéről és Egerről is képet kaphatott. Elmondta: Eger jobb helyzetben van, mint Heves megye. A megyeszékhely felveszi a versenyt a többi megyei jogú várossal. A megye többi részén azonban nagyon sok a tennivaló, s ezt a vezetők is látják, akik munkálkodnak azon, hogy jobb legyen a helyzet.
A jövő tekintetében a köztársasági elnök úgy fogalmazott: az adósságválságtól kell megszabadulni, s ebben jó úton jár Magyarország.
Dr. Schmitt Pál köztársasági elnök megyei programja Erdőtelken gyárlátogatással zárult.