Adomány az óvodáknak

A Ney Ferenc Óvoda és a Gyermekkert Tagóvoda kapta a tavaly év végi Lajosvárosi jótékonysági bál bevételét. A rendezvényt a városrész két önkormányzati képviselője szervezte, a fő szempont az intézmények anyagi támogatása és a közösségépítés volt. A bál bevételét, összesen 213 ezer forintot a két óvoda eszközfejlesztésre fordítják majd.

Tavaly december közepén rendeztek jótékonysági bált a Lajosvárosban. A szervezők, Sós István és Jung László képviselők a városrész óvodáinak szánták a bál bevételét. A rendezvényen összesen 213 ezer forint gyűlt össze, melyet egyenlő arányban osztottak el a Ney Ferenc óvoda és a Gyermekkert Tagóvoda között. A támogatást igazoló tanúsítványt az anyaintézményben adták át az óvodák vezetőinek. Jung László úgy fogalmazott: a közösségépítésen túl az elsődleges szándék az volt, hogy a bálon befolyt összeget intézményfejlesztésre ajánlhassák fel. Így esett a választás két, a körzetben működő óvodára.
Sós István alpolgármester kiemelte, hogy a jövőben is szeretnének hasonló rendezvényeket szervezni a Lajosvárosban, amellyel majd újabb intézményeket támogathatnak.