Viharos nap

Narancssárga figyelmeztetést adott ki csütörtökre az Országos Meteorológiai Szolgálat. A széllökések helyenként az óránkénti 90 kilométert is meghaladták. Megyénkben tizenhét esethez riasztották a tűzoltókat, Egerben kidőlt egy húsz méteres fa.

Narancssárga riasztási fokozatot rendelt el az Országos Meteorológiai Szolgálat országunk több régiójában. Megyénkben Eger, Gyöngyös, Füzesabony és Pétervására térségében érvényes a narancs riasztás. A rendkívüli időjárás miatt 17 esetben vonultak ki káreseményhez megyénk tűzoltói.
Városunkban a Vallon utcában történt káreset. A Benedek Elek óvoda udvarán egy húszméteres fa dőlt ki, amely a kerítésben, illetve az épület egyik ablakában okozott kárt, személyi sérülés nem történt.
Rázsi András meteorológus elmondta, az éjszaka folyamán már várhatóan lecsendesedik a szél, holnaptól melegfront érkezik hazánk fölé. A frontra érzékenyeknél fejfájás, migrén és lehangoltság jelentkezhet. A hirtelen frontváltozás pedig a reumatikus és ízületi fájdalmakat is erősítheti, ingerlékenyebbekké válhatunk. A viharos szél, jelentősen csökkentheti a járművek menetstabilitását ezért az ilyen időjárás a közlekedőktől is fokozottabb odafigyelést kíván.