Látogatás Gyergyószentmiklóson

Népes egri küldöttség látogatott Gyergyószentmiklósra, a Szent Miklós Napok rendezvényre, az önkormányzat meghívására. Az egriek nem mentek üres kézzel: számítógépeket, könyveket, kulturális műsort, rendhagyó történelemórát vittek testvérvárosunkba.

Nyáron, a nemzeti összetartozás napján közel kilencven székely tett állampolgársági esküt Egerben, a Dobó téren. Gyergyószentmiklós közössége úgy döntött: meghívják az egrieket legnagyobb ünnepükre, a Szent Miklós Napokra.

Az ünnepen felvonulást is tartottak, ahol a város összes intézménye, civil szervezete megjelent, s az egri vendégek is részt vettek a programon, akárcsak a Mikulásváró ünnepségen.
Az egri küldöttség a gyergyószentmiklósi könyvtárnak Egerrel kapcsolatos könyveket, az önkormányzatnak a Bornemissza Gergely Iskola közreműködésével számítógépeket vitt a vendéglátóknak. Mindez folyamatosan építi, mélyíti a kapcsolatot.
Gergyószentmiklóson ünnepi tanácsülést tartott az önkormányzat, ahol a testvértelepüléseket köszöntötték. Eger képviseletében Saárossy Kinga alpolgármester asszony, Kelemen Csaba színművész és Dr. Misz Mihály tanácsnok tartott ünnepi köszöntőt.
A régi de új tartalmakkal töltődő kapcsolat nagyon fontos mindkét fél számára,
A vendéglátók ünnepi vacsorán is köszöntötték az egrieket, s mindkét fél képviselői egyetértettek abban, hogy továbbra is építeni, mélyíteni kell a testvérvárosi kapcsolatot mind az önkormányzat, mind a civil szervezetek, polgárok révén.

MEGOSZTÁS
Előző cikkKözelítések
Következő cikkNincs járvány