I. Mikulás Szlalom Party

A Pétervására Sportegyesület autó- és motorsport szakosztályának szervezésében Mikulás Szlalom Partyra várták az autósokat és a quadosokat a Felsővárosba, az autós tanpálya melletti útszakaszon. Az alapvetően amatőröknek kiírt versengésre 38 nevezés érkezett.

A modern Mikulás nem veti meg a négy kerék nyújtotta kényelmet és még versenyezni sem rest. Az Eger-patak jobb partján, a Töviskes térrel átellenben levő jó minőségű út, illetve a szervízparknak kiváló parkolóhely szinte adja magát az ügyességi, illetve szlalom versenyekre. Eger évek óta az Országos Rally Bajokság nyitányának helyszíne, de a profik mellett az autósportot kedvelők népes táborának nem sok versenylehetősége van. Ezen segített a Pétervására Sportegyesület Autó és Motorsport szakosztálya által szervezett I. Mikulás Szlalom Party, amelyre a környékről 38 nevezés érkezett, köztük három quados is. A résztvevő autókat kategorizálva és abszolútban is értékelték. A régi amatőr regionális sorozatok megszűntek, ezért is lehet jó hír, hogy a pétervásáraiak új kupasorozatot indítottak
A hétvégi verseny egybeesett az esős idő beköszöntével, ami különösen a nézőknek tetszett, hiszen így a Ladák és Trabantok nem egyszer keresztbe álltak a pályán. A végeredmények megtalálhatók a rendezvény hivatalos honlapján.