Orvosi rendelő barátságból

Többek között egy komplett orvosi rendelőt hoztak a német tartalékosok adományként, vagyis a működéshez szükséges eszközöket. Ezek a szihalmi orvosi rendelőbe kerülnek. A Heves megyei tartalékosok több éve állnak kapcsolatban a németekkel.

Az elmúlt hat évben csaknem egy tucat kamion érkezett Egerbe a Bundeswehr Tartalékos Szövetség Unterfranken Megyei Szervezetének adományaival. Idén – pont az ő példájukra – a német tartalékosok alapszabályában bekerült a humanitárius segítségnyújtás. Most ruhaneműket hoztak, kerékpárokat, gyerekkocsikat, mindent, amit a bélapátfalvi és az egri Petőfi utcai idősek otthona kért, valamint egy orvosi rendelő működéséhez szükséges eszközöket. Ezek Szihalomba kerülnek.
Nemcsak Unterfranken megyéből, hanem Franciaországból is jöttek tartalékosok, a Heves megyeiek, a németek és a franciák októberben kötöttek háromoldalú megállapodást. A francia delegáció a Mikulás kupán vett részt. Az évek óta megrendezett versenyen idén 16 csapat indult. Munkácsi Sándor alezredes azt mondja: szeretnék, ha Eger olyan központ lehetne, ahol Észak-Magyarország tartalékosainak kiképzése folyna.
A Mikulás kupát a Magyar Tartalékosok Szövetsége Heves Megyei Szervezete, a Lenkeys Bajtársi Egyesület és a Honvéd Sportegyesület szervezte.