Még mindig nincs áram, feljelentést tett a felszámoló cég

Feljelentést tett a rendőrségen az Integrált Borgazdaság Zrt. felszámolását végző cég károkozás miatt az EBB Vin Kft. ellen. Mint arról korábban beszámoltunk az egykori Egervinnel egy telephelyen működő EBB Vin lekapcsolta az áramot, a víz pedig elöntötte a muzeális borokkal teli pincét, mivel nem működtek a szivattyúk. A két cég továbbra sem tudott megegyezni, így a felszámoló a rendőrséghez fordult.

November 4-én károkozás miatt tett feljelentést a rendőrségen a felszámolást végző cég, az első meghallgatást november 22-én, kedden tartották az ügyben. A feljelentő Ratis Kft. régiós igazgatója Szűcs Zoltán kérdésünkre telefonon azt mondta: nem látott más megoldást az ügy rendezésére. Továbbra is azt állítja, hogy az áramdíjtartozást részletekben, maradéktalanul kifizették az EBB Vinnek, az utolsó részlet rendezésére 312 ezer forint összegű hitelt vettek fel.
Továbbra sincs áram az egykori Egervinben, bár korábban a muzeális borkészlet védelme érdekében a felszámoló feltörte a transzformátorházat és visszakapcsolta az áramot. Két nappal később az EBB Vin újra lekapcsolta és új zárat szereltetett fel.
Szűcs Zoltán szerint erre nem lehetett nyomós indokuk, hiszen ők rendezték a tartozást. A tulajdonviszonyok nagyon szövevényesek, de elmondta, hogy a nála lévő tulajdonlapon a transzformátor az Integrált Borgazdaság Zrt. nyilvántartásában szerepel és az irat szerint az áramvételezési jog is őket illeti.
Jelenleg szakaszosan tudják biztosítani az áramellátást a borgazdaságban így a vízszivattyú is csak időszakosan működik. Szűcs Zoltán azt is elmondta, hogy most saját költségen azon dolgoznak, hogy a Kovács János utcából átvezettessék az áramot a borgazdaságba, ez egymillió forintjába kerül a cégnek.
A helyzet megoldását a rendőrségi eljárástól várják, de a közel 2 milliárd forint értékű muzeális borkészlet továbbra is veszélyben van.