Férfi OB I: ZF-Eger – Vasas 9-9

9-9-es döntetlennel zárult a férfi vízilabda OB I. hétfői, egri csúcsrangadója a tavalyi bajnok ZF-Eger és az ezüstérmes Vasas között. A több kulcsjátékosát nélkülöző vendégcsapat a mérkőzés nagy részében irányította a játékot és még akkor sem adták fel, amikor Deckert ütésért négy percre kiállították.

A szezon második Eger-Vasas találkozóját már a bajnokságban játszották a csapatok. A vendégeknél Bošković betegség, míg a kapus Nagy Viktor vállműtétje miatt hagyta ki ezt a találkozót. Egri részről Naganuma kivételével mindenki hadrafogható volt. Binder és Seman emberelőnyös góljai után kevesen gondolták volna, hogy legközelebb majd a meccs végén vezet az Eger, pedig ez történt. Az első félidőben a fiatalok, Fazekas és Vámos, míg a végén a rutinos öreg rókák, Kiss Gergely, Steinmetz Ádám lőtték a gólokat az angyalföldieknél, míg egri oldalon többnyire a bosszankodás maradt. A harmadik negyed végén Varga találatával feljött egy gólra a házigazda, de közben Deckert ütésért 4 percre állították ki a bírók. A fél negyedig tartó extra fór alatt csak egy gólt lőttek a hazaiak, jól védekezett a Vasas. Varga még utoljára vezetést szerzett az Egernek, de Katonás emberelőnyből egyenlített – 9-9 lett a vége.
A Vasasnak ez volt ez első pontvesztése a bajnokságban. A hétfői fordulóban a másik rangadón a Szolnok a Honvédot verte 13-6-ra. Az egriek legközelebb szombaton, Belgrádban a helyi Partizán ellen szerepelnek a Bajnokok Ligája csoportkör harmadik fordulójában.

Vodafone Férfi OB I, 8. forduló
Eger, Bitskey uszoda, 1300 néző. 2011. november 21.
ZF-Eger – TEVA-Vasas-UNIQA 9-9 (1-1, 1-3, 5-4, 2-1)
Vezette: Vogel Gábor, Németh András
Eger: Szécsi – Graham 1, Binder 1, Biros 2, Bátori, Seman 1, Hosnyánszky 2. Cs.: Gerritse, Kovács G., Mezei, Varga II. Zs. 2, Bundschuh. Edzők: Gerendás György, Tóth Kálmán.
Vasas: Barabás – Katonás 1, Decker, Fazekas 1, dr. Kiss G. 2, dr. Steinmetz Á. 1, Brguljan 2. Cs.: Vörös, Vámos 2, Takács B., dr. Steinmetz B., Fülöp. Edzők: Földi László, Méhes Jenő.

Gól – emberelőnyből: 13/6. ill. 10/5.
Kipontozódott: Vámos (21)
Kiállítva – cserével végleg: Hosnyánszky (26.), Biros (28.)
Kiállítva – 4 perc: Decker (24.)

Következik:
Bajnokok Ligája, C-csoport, 3. forduló:
Belgrád, 2011. november 26., szombat, 20:00: VK Partizan (SRB) – ZF-Eger