MSZP: kisemmizett munkavállalók

Magyarország a világtrendekkel szemben halad, komoly fórumok fogják hazánkat elítélni, ha változatlan formában fogadja el az Országgyűlés a Munkatörvénykönyv tervezetét – jelentette ki Kiss Péter, a Baloldali Tömörülés Platform elnöke Egerben.

Több mint 500 módosító javaslatot nyújtott be az MSZP a Munkatörvénykönyv tervezetéhez, amelynek jövő héten lesz a részletes vitája a Parlamentben – mondta Sós Tamás a szocialisták megyei elnöke, országgyűlési képviselő. Hozzátette a szakképzési hozzájárulás megváltozott rendszerében a cégek már nem dönthetik el, hogy mi legyen a sorsa a befizetésüknek, összességében nem munkaerőbarát a kormány politikája.
Kiss Péter kijelentette, a készülő Munkatörvénykönyv szerint több munkáért kevesebb bér jár, nem teremnek új munkahelyek, de a tervezet megkönnyíti az elbocsátást, törvénybe iktatva hozza hátrányos helyzetbe a munkavállalókat, és ellehetetleníti a szakszervezeteteket.
Kiss Péter hozzátette, a Széll Kámán Terv megbukott, annak áldozatává váltak a magánnyugdíj pénztári tagok, a devizahitelesek, a segélyen élők és a nyugdíjasok.