Kateketikai konferencia

„A család a társadalom reménye” címmel megkezdődött a VI. Egyházmegyei Kateketikai Konferencia a Szent János Továbbképző Központban. A szakmai fórumon közel 100 lelkipásztor és hitoktató vesz részt, hogy közösen gondolkodjanak a keresztény családok helyzetéről, azok megújításáról a mai világban.

2011 a Család éve a Magyar Katolikus Egyházban. Ennek kapcsán rendezik meg idén az egyházmegyei kateketikai konferenciát, ahol a családban megélt hit átadásának lehetőségeiről és nehézségeiről cserélhetik ki tapasztalataikat a résztvevők. A tanácskozáson a lelkipásztorok és hitoktatók arra keresik a választ, hogyan lehet a szülőket minél szélesebb körben bevonni a plébániai közösségek életébe, hogyan vehetnek részt a családok az egyház missziós küldetésében.
A konferencián előadást tart dr. Ternyák Csaba érsek, Palánki Ferenc egri segédpüspök, Dr. Udvardy György pécsi megyéspüspök, Benvin Sebastian Madassery indiai pap, verbita szerzetes, Gartner Júlia nővér, Szabó József, a Szeminárium spirituálisa. A rendezvény november 12-én zárul a Szent János Továbbképző Központban.