Együttműködési megállapodás

Együttműködési megállapodást kötött az egri önkormányzat és a Rákóczi Szövetség. Ennek értelmében a a szervezet rendezvényeket tart Egerben, közösen segítik a határokon átívelő magyar-magyar kapcsolatokat, elsősorban a diákok között.

Hasonló megállapodást még nem kötött önkormányzattal a 20 éve működő Rákóczi Szövetség – emelte ki dr. Halzl József, a szervezet elnöke, aki kiemelte annak fontosságát, hogy a határon túli iskolákban oktassanak a nemzeti identitást elmélyítő ismereteket. A most aláírt megállapodás ennek szellemében teszi majd lehetővé, hogy határon túli magyar diákok Egerbe látogassanak, illetve ösztönzi a fiatalok körében a Rákóczi-kultusz ápolását.
Habis László az aláírást követően hangsúlyozta, a 2010-es választás óta új fejezet kezdődött a nemzetpolitikában, megszületett a nemzeti összefogás napja, az új alaptörvény, készül az új választójogi törvény, az egyszerűsített honosítás azok is kérhetik, akik szülőföldjükön maradnak.
Az együttműködés bázisiskolája az egri kereskedelmi szakközépiskola lett, amelynek ezzel új feladatokat kell ellátnia.
Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke kiemelte, minden magyar emberre szükség van ahhoz, hogy Székelyföldön megmaradjon a magyar többség és végre megszerezzék az autonómiát.