Járőrözés a kegyeleti ünnep alatt

Mindenszentekkor és halottak napján megtelnek a sírkertek, hogy az elhunytak előtt hozzátartozóik leróják kegyeletüket. Október 31-én és november 1-jén hosszabb ideig tartanak nyitva a temetők. Az ünnepi időszakban a bűncselekmények is megszaporodhatnak, ezért a hatóságok öt napon át közösen járőröznek.

Rendőrök, polgárőrök és közterület felügyelők tartanak közös ellenőrzést a piacon. Mindenszentekkor és Halottak napján ezzel az akcióval is szeretnék erősíteni a lakosság biztonságérzetét. Ebben az időszakban ugyanis megszaporodhatnak az illegális árusítások, vagy a zseblopások.
A hatóság munkatársai szükség esetén forgalmat is irányítanak, illetve figyelnek a parkolási rendre. Péntektől keddig nemcsak az árusítóhelyeken, hanem a temetők környékén is figyelő szolgálatot alakítanak ki. Ezzel is szeretnék megakadályozni a temetői lopásokat. Ezek megelőzéséért azonban a lakosság is sokat tehet.
A három hatóság közös akciója november elsején éjfélig tart, de szerdán és csütörtökön is járőröznek majd az egri temetőkben és környékükön. Az ünnep alatt megtelnek a sírkertek, de nemcsak a temetők környékén, hanem a piacon és az áruházakban is megnövekedett forgalomra kell számítani.