Épül az amerikaifoci-pálya

Épül az új amerikaifoci-pálya a Felsővárosi Sporttelepen. Jelenleg a terület feltöltését végzik, tavasszal indul a füvesítés. A hivatalos pályaavatót jövő augusztusban, vagy szeptemberben egy Pro Bowl-lal, azaz egy Kelet-Nyugat Gálával szeretnék emlékezetessé tenni.

Júniusban már beszámoltunk róla, hogy Egerben épülhet Magyarországon az első, kifejezetten az amerikai futball céljára létesült pálya. A Felsővárosi Sporttelep déli, az Eger-patak felé eső részét kapta meg az Eger Heroes Amerikai Futball Csapat, ahol támogatók, szponzorok és a város jóvoltából egy év alatt elkészülhet az új pálya.
Azóta nem csak az építkezéshez szükséges engedélyeket szerezte meg a Heroes, hanem az érdemi munka is megindult.
A műfüves focipályák mögötti terület, azt amit előbb fel kell tölteni földdel, közel 7000 m2-t tesz ki. Az egri és Eger környéki építkezésekről most mind ide szállítják a kitermelt fölösleges földet. A számítások szerint több mint 3000 m3 földre van szükség a terület feltöltéséhez. Később – lehetőleg még az idén – ezeket a földkupacokat már csak el kell dolgozni. Erre még egy termőföldréteg kerül. A füvesítést tavasszal, a Városgondozással közösen tervezik.
A hivatalos pályaavatót jövő augusztusban, vagy szeptemberben egy Pro Bowl-lal, azaz egy Kelet-Nyugat Gálával szeretnék emlékezetessé tenni. A csapat mellé egy amerikai edző is érkezik majd.