Labdarúgó NB II: Egri FC – Bp. Honvéd FC-MFA 0-0

Nem bírt a Budapest Honvéd második csapatával az egri együttes a labdarúgó NB II hétvégi fordulójában. A 0-0-ás végeredmény mellett alig akadt néhány helyzet a kapuk előtt.

A tizedik forduló sem tartogatott sok jót az egrieknek, bár most már az idegenlégiósok mind a kezdőben kaptak helyet. Az első helyzetet a 4. percben, az egri Farkas szabadrúgása után jegyezhettük fel. Ezt követően csak a második félidőben kerültek veszélybe a kapuk, főleg a Honvéd kapuja. Az utolsó félórában többnyire az Eger veszélyeztetett. Ezek közül a helyzetek közül különösen Hamouz fejese volt veszélyes, de Sallai beadása után a földre lefejelt labda elkerülte a kaput. A csereként beállt Olasznak volt még egy jó lövése, illetve szabadrúgásból Farkasnak volt egy újabb jó próbálkozása, de Czuczi Márton ez utóbbi lövést kiütötte a rövid alsóból. A végén ha jobban koncentrálnak a vendégek, az egyik kontra akár góllal is zárulhatott volna, de Lengyel Sztankó kerébe lőtte a labdát.
Próbálkozott az Eger, de nem sokra ment az egyébként verhető Honvéd ellen.
Az egri meccsen kívül még két helyen volt pontosztozkodás. A Békéscsaba nem bírt a REAC-cal, a Mezőkövesd pedig nyolcgólos meccsen az Újpest II-vel. Ismét nyert a nehéz helyzetben levő Nyíregyháza, és győzött a Szolnok, de szépen kapaszkodik a Balmazújváros és a DVSC-DEAC is. Szombaton az immár negyedik Cegléd együttese lesz az egriek ellenfele, idegenben.

Ness Hungary NB II. Keleti-csoport, 10. forduló. 2011. október 23.
Egri FC – Bp. Honvéd-MFA 0–0
Eger, Szentmarjay Tibor Városi Stadion, 200 néző. V.: Alvaro Garcia Miquel /CHI/ (Butkai Zsolt, Kovács II Gábor)
Eger: Sztankó – Preklet (Horváth Z., 79.), Knakal, Benke, Sallai – Hamouz, Dobrić (Zvara, 59.), Pavićević, Farkas Á. – Hrisztov (Olasz, 59.), Pavlov. Vezetőedző: Simon Antal.
Honvéd: Czuczi – Akassou, Kostolani, Gengeleczki, Szala – Futó, Nagy A. (Kemény, 62.), Ikande (Vécsei, 37.), Czár – Kapacina, Hercegfalvi (Lengyel, 76.). Vezetőedző: Vincenzo Mazzeo.

Ness Hungary NB II. Keleti-csoport
10. forduló
Nyíregyháza Spartacus FC – Dunakanyar-Vác 2-0
Vecsési FC – Restart-Ceglédi VSE 0-3
Orosháza FC – Szolnoki MÁV FC 1-2
Békéscsabai Előre 1912 SE – Rákospalotai EAC 1-1
Mezőkövesd-Zsóry SE – Újpest FC II 4-4
Egri FC – Budapest Honvéd-MFA 0-0
DVSC-DEAC – Kazincbarcika SC 1-0
Balmazújvárosi FC – Szeged 2011 3-1

Október 29., szombat, 14:30. Cegléd
Restart-Ceglédi VSE – Egri FC