Az egri tejüzemben tárgyaltak az ágazat problémáiról a Jobbik politikusai

Eger egyetlen tejüzemében tett látogatást a Jobbik. Arról tárgaltak: kormányzati tényezőként hogyan tudják majd megvédeni ezeket a kis- és középvállalkozásokat a liberalizáció és a multik hatásától.

A Jobbik a kis- és középvállalkozásokat támogatja, a lobbiérdekek visszaszorítását szorgalmazza- mondta Sneider Tamás, a párt alelnöke az egri tejüzemben tett látogatásukon.
A párt már a programját is az érdekeltek bevonásával készítette, szükség van a napi kapcsolatra – emelte ki Varga Géza, a párt mezőgazgazdasági kabinetjének vezetője. Varga szerint a a magyar tejtermelők és feldolgozók már most is sok problémával szembesülnek, eközben az unió 2015-től a tejkvóták teljes eltörlését tervezi, tovább liberalizálják a piacot.
Ötvös Imre igazgató is a multikkal való küzdelemről beszélt. Úgy látja: kihasználják, mellőzik a bevásárlóközpontok a magyar kis- és középvállalkozásokat. 2008-ban például 2 ezer milliárd forintot vittek ki magyarországról.
Sneider Tamás szerint a multik fölénye a magyar gazdaság elszegényítését szolgálja, helyben kellene tartani az országból kiáramló profitot.