Képekkel, lélekből

Idén szeptemberben kezdte meg működését a Szent István Televízió, az Egri Főegyházmegye televíziója. A műsorát interneten keresztül sugárzó katolikus “csatorna”, az egyházmegyében történt eseményekről számol be, célja, hogy a krisztusi örömhír minél több emberhez eljusson. A televízió új stúdióját, amely a katolikus rádió épületében kapott helyet, Ternyák Csaba érsek áldotta meg.

Örömteli eseménynek lehetünk tanúi, hiszen 11 évvel ezelőtt ezen a napon indult el hivatalosan a Szent István Rádió, ma pedig egy újabb médiummal gazdagodik az Egri Főegyházmegye. A Szent István Televízió küldetése a rádió célkitűzésével azonos: az evangélium üzenetét, az örömhírt szeretnék eljuttatni minél több emberhez- hangzott el a televízió stúdiójának átadásán.
A hírek, programajánlók mellett stúdióbeszélgetéseket, miseközvetítéseket és dokumentumfilmeket is terveznek a műsorkészítők, akik több helyi televízióval is együttműködnek.
Az új médiummal elsősorban a fiatalabb korosztályt szeretnék megszólítani, bemutatva az egyház mindennapjait, ünnepeit. Remélik műsoraiknak köszönhetően az egyházakról alkotott negatív kép pozitívvá változik, az emberek nyitottabbá válnak a hit, a keresztény értékrend befogadására.