Harmadik hely Iránból

Az Egri ÁFÉSZ női asztaliteniszezői harmadik helyen végeztek az iráni Ázsia Kupa csapatküzdelmeiben. A bronzmecsen a szlovákokat verték 3-2-re. Párosban Haraszti Nóra egy kazah lánnyal az oldalán szintén bronzérmes lett.

Különleges lehetőséghez jutottak az Egri ÁFÉSZ SC női asztaliteniszezői. Az iráni szövetség meghívására október 15-18. között a Kaszpi-tenger melletti Golestan tartomány székhelyén, Gorganban nemzetközi asztalitenisz versenyen vehettek részt Irán A és B, valamint Irak, Kazahsztán és Szlovákia társaságában. Az egrieket Haraszti Nóra, Kovács Kinga és dr. Fekete Barbara képviselte Zelei Zsolt csapatvezetővel együtt. Az európaitól eltérő módon Iránban a nőknek nyilvános helyen kendőt kell viselniük, hosszú alsó- és felső ruházattal.
A szlovák csapat az egriek segítségével az utolsó pillanatban került be az indulók közé. A két európai együttes végig együtt volt.
A magyarok a csapatversenyben az Irak elleni győzelmet és az Iránnal szembeni vereséget követően a bronzéremért játszhattak a Szlovákokkal. Feketéék 3-2-re nyertek, így bronzérmes lett az egri csapat. Párosban Haraszti Nóra – egy kazah lánnyal az oldalán – még egy bronzérmet szerzett. Bővebb élménybeszámoló az október 31-i AgriaSportban lesz látható.