Pályakövetés az EKF-en

Diplomás pályakövetési eredmények az Eszterházy Károly Főiskolán címmel tartottak szakmai konferenciát a programban résztvevők. A 2 éve indult, országos projekt célja egy éveken át fenntartható pályakövetési rendszer kiépítése volt, mely a hallgatók, a főiskola és a munkavállalás kapcsolatát mutatja be.

EKF- A jó döntés. Az egri főiskola szlogenjét a Diplomás pályakövetési eredmények is igazolták, ugyanis az országos programban résztvevő intézmények közül az Eszterházy Károly Főiskola jelenlegi és végzett hallgatói voltak a legegyüttműködőbbek a kérdőíves megkeresés során.
A projekt célja egy éveken át fenntartható rendszer kiépítése volt, mely a hallgatók elhelyezkedési lehetőségeiről, az iskola szerepéről a munkavállalásban, valamint a munkaadók elvárásairól árulkodik.
A program bevezetését komoly háttérmunka előzte meg, mely során összeállítottak egy központi, általános, valamint egy helyi vonatkozású részből álló kérdőívet, melyet az aktív, valamint az 1, 3 és 5 évvel ezelőtt végzett hallgatók körében osztottak szét. A megkérdezések egy része személyesen, nagyobb része pedig elektronikus úton történt. Az első felmérést tavaly februárban készítették, a továbbiakban pedig tavasszal szeretnék a pályakövetési vizsgálatokat lebonyolítani.