Állampolgársági eskü

Az erdélyi testvértelepülés, Gyulakuta 42 lakosa tett állampolgársági esküt Pétervásárán. Az új Magyar állampolgárokat többek között dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke köszöntötte.

Pétervására és Gyulakuta 15 éve testvérvárosok.
Ünnepi köszöntőjében Eged István polgármester úgy fogalmazott, Erdélyi testvéreikkel együtt nagy történelmi pillanat tanúi mindnyájan.
László Árpád, Gyulakuta polgármestere a két település legfontosabb közös eseményének nevezte az állampolgársági eskütételt.
Szász Jenő, a Magyar Polgári Párt elnöke kijelentette, eljött a magyar feltámadás ideje, a legutóbbi választások óta Erdélyben is megtapasztalhatták, hogy a nemzet közjogi értelemben is egy.
Az ünnepségen 42 Gyulakutai lakos tett állampolgársági esküt, majd átvették az azzal járó okleveleket.
A két település kapcsolatának erősítéséért László Árpád polgármester és Károly Zsolt jegyzőt Pétervására díszpolgárává avatták.
Az eseményen dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke hangsúlyozta, a mostani válság egyben lehetőség is, esélyt jelent a változásra, az összefogásra.
Az Országgyűlés elnöke hozzátette, a válság adta meg a választók bizalmán keresztül a kétharmados parlamenti többség megszerzésének lehetőégét is.