Férfi OB I/B: EKF-EgerFood-Imola – Vízmű-HPVK-ESMTK 13-10

A férfi vízilabda OB I/B-ben az előző fordulóban szabadnapos Főiskola hazai pályán fogadta az Egri Vízmű jogán a második vonalban szereplő Honvéd-Pesterzsébet együttesét. Az utolsó negyedre maradt a döntés, a főiskolások három góllal nyertek fővárosi riválisuk ellen, így jelenleg a második helyen állnak csoportjukban, az egy mérkőzéssel többet játszó KSI mögött.

EKF – Vízmű, tavaly ez a meccs még városi rangadó lett volna a férfi OB I/B-ben, ma viszont már egy a sok közül. A 2009-ben alakult Honvéd Pesterzsébet együttese az Egri Vízmű jogán szerepel a második vonalban, míg az eredeti Egri Vízmű már az OB II-ben vitézkedik.
A zömében volt rutinos, régi BVSC-sekből, illetve a Honvéd ifiből kiöregedőkből álló fővárosiak 3-0-val nyitották a meccset. A főiskolásoknak lassan ébredtek, de egy negyed alatt sikerült egyenlíteni. A vendégeknél az egy eltiltott mellett az is problémát jelentett, hogy menet közben három játékost is cserével végleg küldtek ki a bírók. Az egrieknél a ZF-Egertől kettős igazolással most itt játszó ifjúsági Lőrincz Bálint jeleskedett a góllövésben. Négy találatig jutott mielőtt ő is kipontozódott. Az egri győzelmet az utolsó negyedben sikerült bebiztosítani, 13-10-re nyerte második mérkőzését Tóth Péter együttese.
Az eddig hibátlan teljesítményt nyújtó egriek jelenleg a második helyen állnak a B-csoportban, az egy meccsel többet játszó KSI mögött. Szombaton a Bánki következik, idegenben.