Agria Média 2011

Nemzetközi informatikai konferencia és kiállítás helyszíne Eger, amit az Eszterházy Károly Főiskola szervezett. Elsősorban az információs és kommunikációs technológiák oktatásban betöltött szerepéről, illetve az információs társadalom problémáiról szól az idei program.

Az eseményt a főiskola Médiainformatika Intézete – közösen több hazai és külföldi partnerrel – 1992-ben rendezte meg először. A alaptéma 19 éve változatlan, bár mindig más szemszögből közelítik meg, vagyis az eltelt két évtized alatt milyen szerepet töltenek be az információs és kommunikációs technológiák az oktatásban.
Mint elhangzott, a 10. találkozás kiváló alkalom az információtechnika, szoftvertechnológia, és az oktatástechnológia utóbbi 20 éves fejlődésének, hazai és nemzetközi kutatási és gyakorlati eredményeinek áttekintésére, értékelésére, s ennek alapján a jövő tudás-társadalom megközelítésére. Első nap – a plenáris előadások során – a hazai előadók mellett a két társrendező, az egyiptomi és a malajziai egyetem egy-egy előadása hangzott el. Ezen kívül Franciaországból, Szlovákiából, Hollandiából, Oroszországból is érkeztek a témához kapcsolódóan résztvevők. A napi program, az előadások az interneten élőben követhetők. A témához kapcsolódóan több cég is kiállította termékeit. Szerdán szekcióülésekkel folytatódik a program.