Könyvbemutató

Megtalált válaszok címmel mutatták be Murawski Magdolna költő, publicista gyűjteményes verseskötetét a Bródy Sándor Könyvtárban. Az alkotó eddigi életművéből állított össze egy válogatást, melyből Saaárossy Kinga színművésznő olvasott fel részleteket.

Murawski Magdolna 1950-ben született Letenyén, a 60-as évektől él Egerben. A Gárdonyi Gimnáziumban érettségizett, majd a szegedi Tudományegyetem magyar – olasz szakán szerzett középiskolai tanári oklevelet. 1997-től az Új Hevesi Napló szerkesztője később főszerkesztője lett. Publikált a Hitel, a Magyar Élet, a Magyar Nemzet című lapokban, a Szabad Európa Rádió külső munkatársaként is dolgozott. Gazdag irodalmi munkássága elismeréseként idén a város „Irodalmi Nívódíjjal”tüntette ki.
A költőnő eddigi életművéből „Megtalált válaszok” címmel állított össze egy kötetre valót.
Az alkotó munkásságát dr. Cs. Varga István irodalomtörténész, a Magyar Irodalomtörténeti Társaság Heves Megyei Tagozatának elnöke méltatta.
Cs. Varga István szerint Murawski Magdolna versei nemcsak gyönyörködtetnek, hanem szelíden tanítanak, élni segítik az embert.