Törvényességi eljárást kér a Jobbik a füzesabonyi önkormányzat ellen

Törvényességi felügyleti eljárást kezdeményez a füzesabonyi testület egyik jobbikos képviselője és Mirkóczki Ádám, a párt országgyűlési képviselője a füzesabonyi önkormányzat ellen. Egyrészt úgy vélik, hogy az önkormányzat saját beszerzési és közbeszerzési szabályzatát sem tartja be, másrészt állításuk szerint az önkormányzat alapvető adatokat, információkat nem ad ki a képviselőknek sem. Az elmúlt időszakban több ügy is a füzesabonyi Jobbik látókörébe került.

A füzesabonyi beszerzési és közbeszerzési szabályzat előírja, hogy 300 ezer forintnál nagyobb összegnél pályáztatni kell. A kezükbe került iratok alapján azt állítja Tóthné Veres Noémi, a füzesabonyi Jobbik önkormányzati képviselője, hogy sok esetben a számlákat szétbontották, így nem érték el a 300 ezer forintos határt, s nem kellett pályázatot kiírni. Volt olyan nap, amikor egy személynek 6 számlát állítottak ki, egyenként 110 – 125 ezer forintról. Találtak olyan kifizetést is, amely meghaladta a 300 ezer forintot, de pályáztatás ott sem volt.
Tóthné állítása szerint akadályozták őket abban, hogy betekintsenek a szerződésekbe, adatokba.
Mirkóczki Ádám, a Jobbik képviselője szerint Heves megyében sok panasz és visszásság van, most két olyan pontot is találtak, amelyek alapján törvényességi eljárást kezdeményeznek, vizsgáltot kérnek a kormányhivataltól.