Labdarúgó NB II: Egri FC – Rákospalotai EAC 1-0

A döntetlenek hétvégéje volt a labdarúgó NB II. hatodik fordulója a Keleti-csoportban: nyolc meccsből öt pontosztozkodással ért véget. Az élen állók a Cegléd kivételével mind pontokat veszítettek, viszont az Eger, Farkas Ádám jól eltalált szabadrúgásának köszönhetően, legyőzte a Rákospalotát.

A szerdai kupaderbi után vasárnap már bajnoki mérkőzésen fogadta soros ellenfelét – a Rákospalotát – az Eger. A legutóbb az NB I-es Vasasban szerepelt Čedomir Pavićević papírjai rendben megérkeztek, így Simon Antal már számíthat a szerb játékosra, aki egyelőre csak a kispadon kapott helyet. A REAC első idegenbeli győzelmére készült, az Eger pedig Vác után végre itthon is nyerni akart.
A kevés helyzetet hozó találkozón egy pontrúgás hozta az egyetlen gólt. Az első félidő végén Horváth Zoltánt buktatták a fővárosi védők a saját 16-osuk előtt. Farkas Ádám 18 méterről csavarta el a sorfal fölött a labdát, ami a bal kapufáról pattant be keresztbe. Szentpéteri mozdulni sem tudott erre a lövésre. Farkasnak ez volt a harmadik bajnoki gólja. A második félidő végén volt még néhány helyzet itt is, ott is, például Hamouz és Tóth Péter is üres kapura emelhette a labdát, de újabb gól már nem született.
Második győzelmével a 8. helyen áll a 9 pontos Eger. Szombaton 15 órától a jelenleg első Szolnoknál vendégeskednek Farkasék.

Ness Hungary NB II. Keleti-csoport, 6. forduló. 2011. szeptember 25.
Egri FC – Rákospalotai EAC 1–0 (1-0)
Eger, Szentmarjay Tibor Városi Stadion, 250 néző. V.: Takács János (L. Tóth Lajos, Szilágyi Norbert)
Eger: Sztankó – Balog, Knakal, Bíró, Debreceni – Hamouz, Katona – Olasz, Farkas Á. (Preklet 83.), Bojtor (Pavićević 46.) – Horváth Z. (Hrisztov 61.). Vezetőedző: Simon Antal.
REAC: Szentpéteri – Dinka (Tóth P. 66.), Kornis, Menyhért, Kiss K. – Gulyás, Sós (Cseri 46.), Menyhárt, Kiss T., Böőr (Nyerges 77.) – Jovánczai. Vezetőedző: Mátyus János.
Gólszerző: Farkas Á. /1-0/ (45.)
Sárga lap: Debreceni (10.), Bíró (74.), Olasz (82.), Katona (83.), ill. Menyhárt (28.)

Ness Hungary NB II. Keleti-csoport
6. forduló
Békéscsabai Előre 1912 SE – Szeged 2011 0-0
Orosháza FC – Nyíregyháza Spartacus FC 2-2
Vecsési FC – Szolnoki MÁV FC 1-1
Restart-Ceglédi VSE – Újpest FC II 2-0
Mezőkövesd-Zsóry SE – Balmazújvárosi FC 3-3
Budapest Honvéd-MFA – Kazincbarcika SC 1-1
DVSC-DEAC – Dunakanyar-Vác 3-2
Egri FC – Rákospalotai EAC 1-0

Október 1., szombat, 15:00. Szolnok
Szolnoki MÁV FC (1.) – Egri FC (8.)