Sikeres volt Eger Ünnepe

Rekordszámú, kilencven civil szervezet mutatkozott be az idei Eger Ünnepe Fesztiválon. Az Egri Civil Kerekasztal három napos programját az Érsekkertben rendezték. A civilek nemcsak munkájukat mutatták be az érdeklődőknek, szombaton több játékos, ügyességi és sportprogramot is kínáltak az egrieknek.

Alaposan felhívták magukra a figyelmet a hét végén a városban működő civil szervezetek. Reggel az Egri Vitézlő Oskola felvezetésével, dobszóval sétáltak át a Dobó térről az Érsekkertbe. A város parkjában már a felállított sátrak fogadták az érdeklődőket, kilencven civil szervezet mutatkozott be a tizenhatodik Eger Ünnepén. Eger egyik erőssége a gazdag civilélet – mondta Habis László polgármester a rendezvény megnyitóján. Hozzátette: nem csak beszélünk a civiléletről, tárgyi és anyagi feltételek biztosításával is segíti az önkormányzat a szervezetek munkáját. A hivatalos megnyitót követően adták át a Civitális Vándordíjat, mely idén először kerülhetett városunkba. A díj erkölcsi elismerés, melyet azok a civilek kaphatnak meg, akik társaik érdekeit képviselik és a civil társadalom fejlesztéséért végeznek áldozatos munkát. A díjat Bodó Péternek a TIT Bugát Pál Egyesület igazgatójának ítélték oda. Majd sorra követték egymást a fellépők a színpadon. Bemutatkoztak a város ifjú tehetségei, énekesek és táncosok szórakoztatták a közönséget. Az Érsekkert többi részében sportprogramokkal, játékos vetélkedőkkel várták az érdeklődőket. A Magyar Vöröskereszt kamionjában pedig bárki adhatott vért, összesen közel hetvenen jelentkeztek véradásra.
A látogatók megkóstolhatták annak a hét cukrászdának a tortáját, amelyek neveztek a Civilek tortája díjra. A finom sütemények előtt hosszú sor kígyózott, végül a közönség szavazatai alapján Marján Sándor epres trüffeltortája nyerte el idén a Civilek tortája címet. Eger Ünnepének több ezer látogatója volt a hétvégén, a részt vevő civil szervezetek pedig közelebb hozhatták munkájukat, törekvéseiket az emberekhez.