Emléktábla Ringelhann Bélának

Emléktáblát avattak Ringelhann Béla okleveles gépészmérnöknek, aki Eger város gépüzemeink igazgatója volt. A nevéhez fűződik többek között a közvilágítás és a csatornahálózat kiépítése, modernizálta a strandfürdőt.

Eger Ünnepe az egri alkotók ünnepe is – mondta Habis László polgármester az emléktábla avatásán -, és Ringelhann Béla a műszaki értelmiség egyik legnagyobb egyénisége volt. Példaképnek nevezte a polgármester Ringelhann Bélát – gerinces ember, aki mindig helytállt, és óriási szerénységgel dolgozott.
A Heves Megyei Mérnöki Kamara már a második kiemelkedő kolléga emlékét örökíti meg – mondta Rittenbacher Ödön, a kamara megyei elnöke. Ezzel a táblával róják le a tiszteletüket a két világháború között dolgozó egri mérnök előtt.
A másik kezdeményező az Életminőségért Alapítvány volt. Koltai Ottó kuratóriumi elnök szerint mindenki számára emléket és példát állított Ringelhann Béla. A jövő nemzedéknek azt üzeni: igenis érdemes alkotni.
Mérce volt a nagyapja, példa, aminek muszáj megfelelni – mondta Ringelhann Gabriella. Az ő erőfeszítéseinek köszönhetően gyarapodott, urbanizálódott Eger a XX. század első felében.
A tábla avatására készült el a két unoka, Ringelhann Gabriella és Ringelhann György Emlékek nagyapámról című kiadványa.