Tanévnyitó a Kossuth Zsuzsában

Ünnepélyes tanévnyitóval megkezdődött az iskolaév a Kossuth Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumban is. Az intézményben idén először indul rendvédelmi szakképzés, melynek keretében 36 diák kezdi meg tanulmányait. A tanulók a négy év elvégzése után érettségi vizsgát tehetnek, és lehetőséget kapnak arra, hogy továbbtanuljanak rendészeti szakközépiskolákban, illetve a rendőrtiszti főiskolán.

Az Egri Obsitos Fúvószenekar indulójával valamint az iskola drámacsoportjának előadásával vette kezdetét a tanévnyitó ünnepség a Kossuth Zsuzsanna Szakközépiskolában. Az iskolaévet a 9. évfolyamon, 138 új tanuló kezdi meg. Az intézmény szeptembertől tovább bővíti profilját, ugyanis rendvédelmi előkészítő osztályt indít 36 diákkal. Matúzné Nagy Ildikó igazgató mérföldkőnek nevezte az új képzés beindítását, melynek létrejöttét az egri képviselőtestület és a rendőrség is támogatta.
A speciális előképzésre hatszoros volt a túljelentkezés, az első osztályba végül 24 fiú és 12 lány nyert felvételt. A rendőri hivatást izgalmasnak és biztos megélhetésnek tartják a fiatalok.
Az újoncok meghívást kaptak a szeptember 3-i Kéklámpás Napra is, amelyen a fegyveres- és rendvédelmi szervek mutatkoznak be az Érsekkertben.