Az Év Pincészete

A Thummerer Pincészet nyerte az „Év Pincészete” díjat. A rangos elismerés odaítéléséről szakmai szervezetek döntenek.

A Thummerer Pincészet nyerte az „Év Pincészete” díjat. A rangos elismerés odaítéléséről szakmai szervezetek döntenek.

A díjátadás előtt a vendégek megismerhették a Thummerer Pincészetet, az alkalmazott technológiát és a családi vállalkozás történetét. A 80-as évek elejétől foglalkoznak Thummererék szőlő- és bortermeléssel. Mára 100 hektáron gazdálkodnak, évi 300 ezer palack bort készítenek.
Thummerer Vilmos 1995-ben az Év bortermelője lett, s rendre aratnak sikereket boraik a hazai és nemzetközi versenyeken.
Az Év Pincészete díjat a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a Magyar Bor Akadémia, valamint a Szőlő- és Bortermelők szövetsége ítéli oda minden évben.

A díjátadáson a szakmai szervezetek képviselői méltatták Thummerer Vilmos és a pincészet munkáját, majd a családdal, az egri borászokkal és a népes vendégsereggel közösen ünnepelték a díjat.

MEGOSZTÁS
Előző cikkEgységben az erő
Következő cikkKonferencia a vizekről