Amerikai pólósok

Az egri vízilabda elismertségét jelzi, hogy a nyári időszakban nagyon sok külföldi csapat – elsősorban utánpótlás együttesek – edzőtáboroznak városunkban. Ilyenkor szokás szerint nem csak a sport kerül előtérbe, hanem a kutúra is. Legutóbb egy kaliforniai csapatot kalauzolt Rázsi Botond alpolgármester.

El Segundo egy tengerparti város Los Angeles megyében, közvetlenül a a Los Angeles-i nemzetközi reptér mellett. Innen érkezett az El Segundo Középiskola vízilabda együttese, akik az egri edzőtábor előtt Kassán voltak. Először vannak itt Magyarországon. Zömében 13-17 éves fiúk alkotják az utazó csapatot, de több szülő is elkísérte őket.
– A legjobbakkal együtt szerettünk volna készülni. Azt természetesen tudjuk, hogy itt nagyon magas szinten játsszák a vízilabdát, ezért döntöttünk úgy, hogy a nyári felkészülés egy részét itt tartjuk. Azonkívül a gyerekek és a szülők még nem jártak Magyarországon és Szlovákiában, úgyhogy ez a nyári túra mindenkinek nagy élmény volt – nyilatkozta Jordan Watson, az El Segundo HS WP edzője.
Az iskola színeiben a Kaliforniai Középiskolás Bajnokságban szerepelnek, de e mellett külön klubcsapatban a junior és nemzeti bajnokságban is játszanak. A csapatot Rázsi Botond alpolgármester is fogadta a városházán.