LMP: Hány Balázs József van Magyarországon?

Vizsgálja meg Budai Gyula, hogy mi történt az elmúlt 14 hónapban a Heves megyei forráselosztások környékén, hogyan működött ebben közre Balázs József fideszes képviselő – erre kéri nyílt levélben az LMP az elszámoltatási kormánybiztost. Arra is választ várnak, hány Balázs József van még Magyarországon. Schiffer András szerint a Fidesz ugyanazt a játékot játssza, mint korábban a szocialisták.

Az egy hete nyilvánosságra került hangfelvételen Balázs József fideszes országgyűlési képviselő világosan elmondja, mit jelent a nemzeti együttműködés rendszere – azokkal működnek együtt, akik lojálisak a hatalomhoz – mondja Schiffer András, az LMP frakcióvezetője. A 2006-os kampányban Veres János és Lamperth Mónika szocialista politikusok hasonló tartalmú kijelentései után a Fidesz lemondásra szólította fel Veres Jánost. Magyarország továbbra is a döbrögik országa – fogalmazott Schiffer –, a képviselők politikai lojalitás alapján osztanak pénzt, a Fidesz ugyanazt a játékot játssza, mint korábban az MSZP.
A Lehet Más a Politika nyílt levélben fordul Budai Gyula elszámoltatási kormánymegbízotthoz, vizsgálja meg: hogyan osztották az elmúlt 14 hónapban a forrásokat Heves megyében, mi volt a szerepe Balázs Józsefnek.
2009-ben Balázs József még arról beszélt: vannak baráti önkormányzatok, akik több pénzt kapnak, nem látszanak az egyenlő esélyek. Most sem – mondja Tóth Norbert, az LMP Heves megyei választmányának tagja . Amíg az önhibáján kívül hátrányos helyzetű települések közül a szocialista vezetésű Istenmezeje 226 ezer forintos kormányzati támogatást kapott, Nagyréde – ahol Balázs a polgármestere – 16 milliót.
Az LMP azt kéri: Balázs József mondjon le.