Befektetnének a kínaiak a városban

Hat fős kínai delegáció érkezett Magyarországra, hogy megismerjék hazánk adottságait és kapcsolatot építsenek egy jövőbeni gazdasági együttműködés reményében. Befektetés szempontjából a főváros mellett Eger is potenciális célpont lehet, ezért városunkba is ellátogattak.

Ningbo város Jiangbei kerületének hat fős delegációja érkezett Magyarországra. Korábban Bécsben tettek látogatást, most három napot töltenek hazánkban. Körutazásuk egyik állomása Eger volt, hiszen elsősorban olyan városokat keresnek fel, amelyek gazdasági szempontból számukra megfelelőek lehetnek. Képviselők, gazdasági szakemberek alkották a delegációt, akik befektetésekkel, adóügyekkel és környezetvédelemmel foglalkoznak.
Azt tapasztalom, hogy most sok kínai cég szeretne befektetni Magyarországon, hiszen ez egy gazdag piac. Eger pedig egy kifejezetten jó adottságokkal bíró város. Remélem, hogy továbbra is tarthatjuk a kapcsolatot a város vezetésével és jól együtt tudunk majd működni a jövőben – mondta Gan Boquan Ningbo város egyik képviselője.
A Városházán Rázsi Botond alpolgármester bemutatta Egert, beszélt a térség természeti és kulturális értékeiről, szólt az ipari park nyújtotta lehetőségekről is. Az alpolgármester megemlítette, hogy a közelmúltban ugyancsak egy kínai delegáció a szakképzést tanulmányozta a városban. Eger számára a Kínával való együttműködés előnyös lehet, ezért a két fél kapcsolata a jövőben sem szakad meg.