I. Nemzetközi Pneumobil Konferencia

Az idei, sorrendben negyedeik egri Pneumobil versenyt követően a szervezők ezúttal nemzetközi konferenciára várták az eseményen résztvevő csapatokat és a felkészítő tanárokat. A kétnapos program során elsősorban arra kíváncsiak, mi a véleményük a versenyről, illetve milyen változtatásra lenne szükség a jövőben.

Az egri sűrített levegővel hajtott járművek, vagyis a pneumobilok versenye a folyamatos fejlődés történeteként is felfogható. Ezt a jövőben is szeretnék folytatni a szervezők, ezért idén először nemzetközi pneumobil konferenciára hívták az egyes kategóriák győztes csapatait, valamint az egyetemek és főiskolák felkészítő tanárait.
A magyarországi felsőoktatási intézmények mellett Romániából, Marosvásárhelyről és Nagyváradról is érkeztek előadók.
A felkért oktatók és hallgatók előadások formájában saját tapasztalataikat osztják meg egymással. Az egri szervezők a jövő évi ötödik versenyre ismét új dolgokkal szeretnének előállni, ehhez várnak támogatást a tanároktól és a hallgatóktól. A pneumobil versenyek történetében újdonság, hogy szeptember 17-én, Kecskeméten egy meghívásos pneumobil gálát rendeznek az eddigi győztesek részvételével.