Agria Nyári Játékok

Egy kutatás szerint Eger a harmadik legvonzóbb idegenforgalmi célpont az országban, ezért az Agria Nyári Játékoknak olyan kínálatot kell nyújtania, amely minden igényt kielégít – mondta Kelemen Csaba főszervező. A Líceum felújítása miatt idén a várban lesznek láthatók a színházi, táncos és zenés produkciók, a gyermekeknek szóló előadásokat az Érsek udvarban és a Forrás előtt tartják.

Nincs olyan program az országban az egrin kívül, ahol együtt látható három történelmi musical, az Egri csillagok, a Zrínyi 1566 és A fejedelem, illetve A Tenkes kapitánya című táncjáték. Ezek az előadások jelentik az idei Agria Nyári Játékok gerincét, de ezek mellett számos színházi program, operett, koncert, táncjáték várja a közönséget – hangsúlyozta Kelemen Csaba.
Rázsi Botond alpolgármester úgy fogalmazott, az önkormányzat főtámogatóként segíti a programot, de ennél többről van szó, a város nem egyszerűen szponzor, tekintve, hogy Egernek fontos a kultúra.
Az Agria Nyári Játékok költségvetése 38 millió forint, amiből 10 millió az önkormányzati támogatás, amelyből az Egri csillagok négy előadását finanszírozzák.
Kelemen Csaba azt mondta, a kormányváltástól azt remélte, hogy idén nagyobb támogatáshoz jutnak, ehhez képest a négy beadott pályázat közül egy sem nyert, a források elosztásának rendszere maradt a régi.
Az Agria Nyári Játékok ennek ellenére a szegedi után a második legnagyobb hasonló rendezvény az országban.